Nieuwe Ford Ranger Raptor is hier!

Ook op basis van de nieuwe generatie Ford Ranger komt Ford met een Raptor-uitmonstering. En die is meer bad ass dan ooit!

Tweede generatie Ranger Raptor
Aanschouw de tweede generatie Ford Ranger Raptor. “De nieuwe Raptor is beduidend sneller dan eerdere versies en zit vol nieuwe snufjes. Het is de stoerste Ranger die we ooit hebben ontwikkeld”, vertelt Dave Burn, Ford Performance chief programme engineer van de Raptor.

Dat belooft wat! Maar komt deze Ranger Raptor wel naar Europa? Jazeker! De nieuwe Raptor is de eerste variant van de nieuwste generatie van het Ranger-gamma die in Europa wordt geïntroduceerd. Kijk, daar worden we vrolijk van!

Raptor-verleden
Voordat we in de materie duiken, eerst nog even een korte opfrisbeurt. Wist je bijvoorbeeld dat de oorsprong van de naam Raptor in Noord-Amerika ligt? Ford gebruikt de naam voor zijn high-performance pick-ups en SUV’s. De eerste was de F-150 SVT Raptor uit 2010, die was ontwikkeld voor off-roadrijden op hoge snelheid.

De door Ford Performance ontwikkelde Ranger Raptor bracht het Raptor-logo in 2018 ook naar andere markten over de hele wereld, onder meer naar nieuwe fans van hardcore terreinpick-ups in Europa. Onlangs kondigde Ford Performance in Noord-Amerika ook de Bronco Raptor aan. Het label ‘Raptor’ is daarmee nog altijd springlevend. Best bijzonder in deze ‘elektrificatietijden’.

Leave a Reply

Your email address will not be published.