Aston Martin neemt nog geen afscheid van de V12

Aston Martin stelt het afscheid van de twaalfcilinder zo lang mogelijk uit.

Bij Aston Martin denk je al snel aan een V12, maar eigenlijk maken de Britten nog helemaal niet zo lang gebruik van de twaalfcilinder. Pas in 1999 werd de eerste Aston Martin met een V12 geïntroduceerd, de DB7 Vantage. Aangezien Aston Martin al 109 jaar bestaat, zou je kunnen zeggen dat ze nog maar net begonnen zijn met V12’s.

Toch is de V12 niet meer weg te denken bij Aston Martin. De DB9, DBS, Vanquish en de V12 Vantage: stuk voor stuk zijn het droomauto’s. En niet in de laatste plaats dankzij hun twaalfcilinder.

Het leek er helaas op dat het einde nabij was voor Aston Martin’s met een V12. Er komt nog een V12 Vantage, maar Aston Martin sprak daarbij van “een einde van een tijdperk”. Dat klinkt als “het einde van de V12”.

Gelukkig hebben we goed nieuws: Aston Martin gaat (nog) geen afscheid nemen van de V12. Het einde van een tijdperk slaat op het Vantage-tijdperk en nog niet op het V12-tijdperk.

Aston Martin CEO Tobias Moers zegt tegenover Autocar dat de V12 nog steeds “een beetje potentie” heeft. Moers laat weten dat de V12 er pas tegen 2026-2027 uit zal gaan. Tegen die tijd zal Aston Martin wel moeten, want dan gaan de Euro 7-normen in.

Leave a Reply

Your email address will not be published.